Μόστρα με κοπανιστή

27.05.2008
Ίσως το πιο διάσημο πιάτο της Μυκόνου!

Τι έχουμε:

  • 2 παξιμάδια «μόστρα» Μυκόνου
  • 6 κουταλιές κοπανιστή Μυκόνου
  • 4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 3 κουταλιές ξίδι
  • 1 ντομάτα
  • αλάτι

Τι κάνουμε:

Ραντίζουμε με το ξίδι τα παξιμάδια και τα αφήνουμε να το απορροφήσουν.

Στη συνέχεια, τα περιχύνουμε με το λάδι και βάζουμε πάνω από κάθε παξιμάδι 3 κουταλιές από την κοπανιστή.

Πλένουμε την ντομάτα, τη σκουπίζουμε και την κόβουμε στη μέση.

Βάζουμε από ένα κομμάτι ντομάτας σε κάθε παξιμάδι πάνω από την κοπανιστή, τα αλατίζουμε και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη κάππαρη, τριμμένη.

το κατάλληλο κρασί Λευκό Ροδίτης.