Τι έχουμε:
- 5-6 γαρίδες Νο1
- 3 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
Για τη σκορδαλιά:
- 1 κιλό μπαγιάτικο ψωμί
- 300 ml σησαμέλαιο
- 10 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ποτηράκι ξίδι
- λίγο αλάτι
- 1 αβγό
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε τα σκόρδα, τα πολτοποιούμε στο γουδί μαζί με το αλάτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ με νερό, μουλιάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί και στη συνέχεια, το στύβουμε καλά.
Κατόπιν, το τρίβουμε λίγο λίγο μέσα στο μπολ με τα πολτοποιημένα σκόρδα ανακατεύοντας συνεχώς με το γουδοχέρι, ώστε να αναμειγνύονται καλά.
Προσθέτουμε το αβγό, συνεχίζουμε να τρίβουμε το ψωμί και προσθέτουμε, εναλλάξ, σιγά- σιγά το σησαμέλαιο και το ξίδι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία έως ότου τελειώσουν τα υλικά, φροντίζοντας να τα προσθέτουμε σιγά σιγά και να ανακατεύουμε, ώστε να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Πλένουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ζωμό για περίπου 8-10 λεπτά.
Κατόπιν, τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε πάνω από τη σκορδαλιά και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Πριν τρίψουμε το ψωμί, μπορούμε να το περιχύσουμε με λίγο ξίδι μπαλσάμικο.
το κατάλληλο κρασί Λευκό Ασύρτικο.