Τι έχουμε:
- 3 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλιτζ. ταχίνι
- 3 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα
- 1/2 φλιτζ. σταφίδες, μαύρες
- 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
- ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
- λάδι που επιπλέει στο βαζάκι από το ταχίνι
Για το γαρνίρισμα:
- ζάχαρη, άχνη
- σταφίδες, μαύρες
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το ταχίνι και τον χυμό πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν.
Κατόπιν, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την καρυδόψιχα, τις σταφίδες, το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε, έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές.
Αλείφουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με το λάδι που επιπλέει στο βαζάκι από το ταχίνι, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά.
Μόλις ψηθεί, βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε.
Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε γαρνίροντας με τη ζάχαρη και τις σταφίδες.
Συμβουλή
Δεν ανοίγουμε τον φούρνο την πρώτη μισή ώρα του ψησίματος για να μην ξεφουσκώσει το κέικ.
Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.