Τι έχουμε:
- 5 μελιτζάνες, φλάσκες
- 2 κουταλιές Μακεδονικό Ταχίνι
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2-3 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι
Για το γαρνίρισμα:
- φέτες αγγουριού
- φέτες λεμονιού
- καρύδια, χοντροκομμένα
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, φροντίζοντας να τις γυρίζουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Αφού ψηθούν και η φλούδα τους μαλακώσει, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το Μακεδονικό Ταχίνι και αλάτι.
Προσθέτουμε τα κομμάτια από τις μελιτζάνες και τις χτυπάμε, έως ότου πολτοποιηθούν και ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρουμε τη μελιτζανοσαλάτα γαρνίροντας με καρύδια και φέτες αγγουριού και λεμονιού.
Συμβουλή
Σε περίπτωση που δεν έχουμε αρκετές μελιτζάνες, προσθέτουμε 2-3 μέτριες πατάτες, βρασμένες.
Το κατάλληλο κρασί Νεμέα παλαιωμένη.