Yλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 1/3 φλιτζανιού μπισκότα petit beurre
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 3/4 φλιτζανιού φιστικοβούτυρο φυσικό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 500 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη με το μαχαίρι
Eκτέλεση
Βάζουμε τα μπισκότα, τη ζάχαρη και το φιστικοβούτυρο στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι αποκτήσουν μορφή ζύμης. Βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ και το χωρίζουμε σε 24 μέρη, τα οποία τετραγωνίζουμε με το χέρι. Παίρνουμε μια φόρμα σιλικόνης με πολλαπλές θήκες για σοκολατάκια (ή ατομικά χάρτινα φορμάκια) και τοποθετούμε από ένα κομμάτι ζύμης σε κάθε θήκη ή σε κάθε φορμάκι δίνοντάς τους σχήμα κούπας και αφήνοντας αρκετό χώρο για να μπει η γέμιση της σοκολάτας. Προετοιμάζουμε τη σοκολάτα: Ζεσταίνουμε νερό σε κατσαρόλα χωρίς να βράζει. Βάζουμε τα 3/4 της σοκολάτας σε μπολ και το κρατάμε πάνω από την κατσαρόλα (χωρίς να ακουμπά το νερό). Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Εδώ θα χρειαστούμε το ειδικό θερμόμετρο για να σιγουρευτούμε ότι η θερμοκρασία της σοκολάτας δεν θα ξεπεράσει τους 48°C. Μόλις λιώσει, αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα, προσθέτουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να πέσει η θερμοκρασία στους 26°C. Επαναφέρουμε το μείγμα πάνω από το νερό και μόλις η θερμοκρασία του φτάσει τους 29°C, αμέσως το αποσύρουμε και περιχύνουμε τις κούπες ζύμης μέσα στις θήκες με κουτάλι. Μεταφέρουμε τη φόρμα ή τα ατομικά φορμάκια στην κατάψυξη και τα αφήνουμε 20 λεπτά για να σφίξουν.
ΣΗΜ.: Αν κατορθώσετε να βρείτε φιστικοβούτυρο με μεγάλα κομμάτια φιστικιού, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα, ειδικά όσον αφορά την υφή του γλυκού.