Yλικά
- 120 γρ. χαλβά του μπακάλη χωρίς σοκολάτα
- 6+6 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 2 κουτ. σούπας γάλα
- 180 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 5 κρόκους αβγού
- 11/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- ½ κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
- 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
- μία φόρμα σιλικόνης με πολλαπλές θήκες για σοκολατάκια ή ατομικά χάρτινα φορμάκια
Eκτέλεση
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τον χαλβά, το γάλα και 6 κουταλιές σούπας βούτυρο μέχρι να λιώσει ο χαλβάς και να πάρει τη μορφή «πάστας». Ζεσταίνουμε με προσοχή το υπόλοιπο βούτυρο σε κατσαρολάκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και να γίνει ομογενές μείγμα με το βούτυρο. Χτυπάμε τους κρόκους με μίξερ χειρός και μόλις αρχίσουν να «αφρίζουν», προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρρευστο. Προσθέτουμε τον χαλβά και συνεχίζουμε το χτύπημα με αργή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά τα συστατικά. Γεμίζουμε τη φόρμα ή τα ατομικά φορμάκια με κουτάλι και τα πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Καλύψουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά, μέχρι να δέσουν. Βγάζουμε προσεκτικά τα σοκολατάκια από τις φόρμες.
ΣΗΜ.: Οταν ξεφορμάρουμε τα σοκολατάκια, φοράμε γάντι μίας χρήσης ώστε να μην τους αφήσουμε αποτυπώματα και χαλάσουμε την εμφάνισή τους.