Yλικά
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο ανάλατο λιωμένο
- 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 125 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 6 κουτ. σούπας λικέρ Cointreau
- 4 κρόκους αβγού
- 11/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. νιφάδες καρύδας ψητής
Eκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι με προσοχή ώστε να μην το κάψουμε. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σε αυτό τη σοκολάτα κουβερτούρα και τη σοκολάτα γάλακτος ανακατεύοντας πάρα πολύ καλά μέχρι να αποκτήσει το μείγμα βελούδινη υφή (και να λιώσει τελείως η σοκολάτα). Χτυπάμε τους κρόκους με το μίξερ χειρός σε μεγάλο μπολ μέχρι να «αφρίσουν». Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το λικέρ, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρρευστο. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας συνεχίζοντας το χτύπημα. Μόλις γίνει ομογενές, καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά περίπου να δέσει. Βάζουμε την ψητή καρύδα σε μπολ. Βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ με τη σοκολάτα, παίρνουμε λίγο από το μείγμα με κουτάλι και το πλάθουμε σαν μικρή μπάλα. Κυλάμε το τρουφάκι από όλες του τις πλευρές μέσα στο μπολ με την καρύδα και το μεταφέρουμε σε ταψάκι στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με γρήγορο ρυθμό ώστε να μην αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα. Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για μία ώρα μέχρι να τα σερβίρουμε, σε σκεύος αεροστεγώς κλεισμένο.
ΣΗΜ.: Μπορούμε, αν θέλουμε, να συντηρήσουμε τα τρουφάκια που θα φτιάξουμε και στην κατάψυξη για ένα μήνα περίπου.