Τι έχουμε:
για τη ζύμη:
- 2 φλιτζ. αλεύρι
- 3/4 του φλιτζανιού νερό, χλιαρό
- 1 1/2 κουταλιά λάδι ελιάς
- 1 κουταλάκι μαγιά
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 φλιτζ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια
- 2 κουταλιές ελιές, ψιλοκομμένες
- 2 1/2 φλιτζ. τυρί γκούντα, τριμμένο
- 1 φλιτζ. χυμό ντομάτας
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε ροδέλες
- 2 κουταλιές λάδι ελιάς
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
- λάδι ελιάς για το άλειμμα
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
Εφαρμόζουμε στο μίξερ το ειδικό εξάρτημα για ζύμη και βάζουμε στο μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά, το λάδι και τα ανακατεύουμε, μέχρι να ενωθούν.
Βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ του μίξερ σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ αλειμμένο με λάδι, τη γυρίζουμε ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα, σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε για 50 λεπτά.
Εν τω μεταξύ σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, έως ότου χρυσίσουν.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τις ψιλοκομμένες ελιές, 1/2 φλιτζάνι νερό, τη μισή από τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο, πάχους περίπου 1/2 εκατοστού.
Τη βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι και απλώνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με το τυρί, την υπόλοιπη ρίγανη, προσθέτουμε τις ελιές και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.