Τι έχουμε:
- 10-12 γαρίδες, Νο 1
- 1/2 φλιτζ. Άλτις Balsamico di Modena
- 2 κουταλιές μουστάρδα
- 4 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κουταλιά παπαρουνόσπορο
- 2-3 φύλλα δάφνης, ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- καλαμάκια για σουβλάκια
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο Άλτις, τη μουστάρδα, το χυμό πορτοκαλιού, το Άλτις Balsamico di Modena, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Πλένουμε τις γαρίδες, αφαιρούμε τα κεφάλια τους, τις στραγγίζουμε και τις αλείφουμε με ένα πινέλο με λίγο από το μείγμα του μπαλσάμικου.
Κατόπιν, περνάμε τις γαρίδες στα καλαμάκια και στη συνέχεια, τις ψήνουμε σε ένα καυτό τηγάνι γκριλ για περίπου 4-5 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα του μπαλσάμικου, αφήνουμε να ψηθούν για 2-3 λεπτά ώστε να καραμελώσει, πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο, τα φύλλα δάφνης και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τις γαρίδες χωρίς να αφαιρέσουμε τα καλαμάκια.
Συμβουλή
Μπορούμε να ψήσουμε τις γαρίδες στο φούρνο, κάτω από το γκρίλ.
Το κατάλληλο κρασί Ασύρτικο.