Σπαγγέτι με μπρόκολο

07.05.2008
...της εποχής !

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1/2 μπρόκολο
  • 2-3 κουταλιές Άλτις Balsamico di Modena
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 πιπεριά κόκκινη, καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές ξίδι (για τον καθαρισμό του μπρόκολου)

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ με νερό και ξίδι βάζουμε το μπρόκολο, ώστε να καθαρίσει. Στη συνέχεια, το ξεπλένουμε, το χωρίζουμε σε άνθη και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει.

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο Άλτις, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο Άλτις και σοτάρουμε τις σκελίδες του σκόρδου, κομμένες στη μέση.

Προσθέτουμε τα άνθη του μπρόκολου και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε την πιπεριά, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε με το Άλτις Balsamico di Modena και αφήνουμε για περίπου 1-2 λεπτά να εξατμιστεί.

Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το μπρόκολο μαζί με τη σάλτσα του στην κατσαρόλα με τα σπαγγέτι.

Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.

Το κατάλληλο κρασί Αθήρι.