Υλικά
- 3 κρεμμύδια μέτρια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 ώριμες ντομάτες μέτριες
- 4 κουτ. σούπας ντομάτα πελτές
- 1 κουτ. σούπας χοντρό μπαχάρι
- 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1 3/4 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο
Εκτέλεση
1. Κόβετε τον κόκορα σε μερίδες.
2. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις περνάτε από το μούλτι.
3. Ρίχνετε το λάδι σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει, βάζετε τα κομμάτια του κόκορα να τσιγαριστούν και από τις δύο μεριές.
4. Τα αποσύρετε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα.
5. Στη συνέχεια ρίχνετε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και μόλις μαλακώσουν, τα αδειάζετε και αυτά στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι τους.
6. Τοποθετείτε την κατσαρόλα στο μάτι και μόλις αρχίσουν να τσιγαρίζονται όλα μαζί, τα σβήνετε με το κρασί.
7. Αφήνετε να βράσει ο κόκορας με το κρασί για 10 λεπτά (σε όχι πολύ δυνατή φωτιά) και προσθέτετε τη δάφνη, το χυμό από τις ντομάτες, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, το μπαχάρι, το θυμάρι, τη ζάχαρη και την πάπρικα.
8. Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό βραστό (για να μην κόψετε το βρασμό) και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Σε 30 λεπτά το φαγητό σας είναι έτοιμο!
Σημείωση: Προσέχετε τη σάλτσα σας να δέσει και να μην πιει όλο το ζουμί της.
Ο κόκορας κρασάτος σερβίρεται με χοντρά μακαρόνια και μπόλικη μυζήθρα!