Μπουμπάρια (Aπό το Δομοκό)

20.02.2012

Υλικά

  • 1 κιλό πλιγούρι (μπλουγούρι)
  • Εντόσθια χοιρινού (πνευμόνι, καρδιά και τα λίπη τους -τοπ.: έγκλισσες)
  • 1/2 κιλό χοιρινός κιμάς χοντροκομμένος
  • Το παχύ έντερο του χοιρινού καλοπλυμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1 κιλό πράσο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1. Κόβετε τα εντόσθια ?κατά προτίμηση στο ξύλο μαγειρικής? χτυπώντας με το μαχαίρι ή χοντρά στην κρεατομηχανή.

2. Ανακατεύετε τα υλικά σε μια λεκανίτσα και κατόπιν γεμίζετε το έντερο, όπως περίπου το λουκάνικο, με το χέρι ή με χωνί δένοντας τις άκρες με σχοινάκι.

3. Τοποθετείτε σε ταψάκι, αλείφετε με «λίπα» (χοιρινό λίπος) ή φυτικό βούτυρο και κεντάτε με χοντρή βελόνα τα γεμιστά «μπουμπάρια».

4. Στη συνέχεια τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 1/2 ώρα.