Κεσκέκ (Παραδοσιακό ποντιακό φαγητό)

11.01.2011

Υλικά

  • 1/2 κιλό σιτάρι
  • Λίγο αλάτι
  • 1 μέτριο κοτόπουλο
  • Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

1. Βάζετε το σιτάρι να μουσκέψει από την προηγούμενη μέρα.

2. Βάζετε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα, να βράσει. Σε μια άλλη ρίχνετε το σιτάρι με νερό, να βράσει και αυτό.

3. Όταν μισοβράσουν και τα δύο, τα βάζετε μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μέχρι να βράσουν καλά και να γίνουν μαλακά.

4. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και καθαρίζετε το κοτόπουλο από τα κόκαλα καλά.

5. Στη συνέχεια χτυπάτε το φαγητό στο μίξερ, ώστε να γίνει μια ωραία κρέμα.

6. Στο τέλος καίτε το φρέσκο βούτυρο και το ρίχνετε στο φαγητό.