Κυδώνια ψητά στο φούρνο

07.01.2011

Υλικά

  • 5 κυδώνια
  • 1 λεμόνι
  • 3/4 του κιλού ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλιτζ. καφέ κονιάκ
  • Σαντιγί ή παγωτό βανίλια
  • Λίγη κανέλα (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

1. Πλένετε καλά τα κυδώνια, να βγει το χνούδι τους (δεν τα ξεφλουδίζετε), και τα κόβετε στη μέση καθαρίζοντάς τα από τα κουκούτσια τους.

2. Αλείφετε την κομμένη πλευρά με λεμόνι.

3. Παίρνετε ένα ταψάκι που να χωράει ίσα ίσα τα κομμένα στη μέση κυδώνια, το γεμίζετε μέχρι τη μέση νερό και διαλύετε τη ζάχαρη, προσθέτετε το κονιάκ και τα αρωματικά.

4. Βάζετε τα κυδώνια με τη φλούδα προς τα πάνω. Ψήνετε στους 200ο C για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγο από το σιρόπι τους (αν βλέπετε ότι αρπάζουν, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο).

5. Όταν κρυώσουν, τα σερβίρετε, αφού πρώτα τα γεμίσετε με σαντιγί ή παγωτό, και τα πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ