Ξεροτήγανα-βαρκούλες

11.01.2011

Υλικά

Για το φύλλο:

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 100 γραμμ. φυσικός χυμός λεμόνι
  • 200 γραμμ. νερό
  • Λίγο αλάτι
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ρακή ή τσίπουρο

Για τη γέμιση:

  • 750 γραμμ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 150 γραμμ. μέλι
  • 1 κουτ. σούπας φρυγανιά
  • Λίγη κανέλα

Εκτέλεση

1. Ανοίγετε το φύλλο με τον παραδοσιακό τρόπο, το τεμαχίζετε σε μακρόστενα τεμάχια και απλώνετε τη γέμιση στη μέση. Το τυλίγετε και το τηγανίζετε σε ελαιόλαδο.

2. Τέλος, ζεσταίνετε το μέλι και το περιχύνετε στα ψαράκια. Στη συνέχεια πασπαλίζετε με καρύδια και κανέλα.