Υλικά
- 2 κούπες ελαιόλαδο
- 4-5 φλιτζ. αλεύρι
- 3 1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
- 2-3 βανίλιες
- 1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα
- Λίγο λεμόνι
- Λίγο τσίπουρο
Εκτέλεση
1. Xτυπάτε στο μίξερ το λεμόνι, το λάδι, τις βανίλιες και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
2. Προσθέτετε τα αμύγδαλα ?κατά προτίμηση μη ξεφλουδισμένα? και ανακατεύετε καλά με μια κουτάλα ή με το χέρι σας.
3. Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή. Πλάθετε τους κουραμπιέδες σε σχήμα τελικού σίγμα ή σε ό,τι σχήμα θέλετε. Tους τοποθετείτε σε ταψιά που έχετε λαδώσει και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
4. Mόλις τους βγάλετε από το φούρνο, τους αφήνετε να κρυώσουν λίγο, τους ραντίζετε με τσίπουρο και τους πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.