Αν το αβγό που θέλετε να βράσετε είναι ραγισμένο, περάστε το με ξίδι πριν το βράσετε. Αν ωστόσο σπάσει την ώρα του βρασμού, ρίξτε λίγο ξίδι για να εμποδίσετε να χυθεί μέσα στο νερό το περιεχόμενό του.
Για τη συντήρηση των αβγών στο ψυγείο, να τα τοποθετείτε πάντα με τη μύτη προς τα κάτω.
Για να έχουν το έντονο πράσινο χρώμα ο αρακάς, το μπρόκολο ή τα φασολάκια, μην κλείνετε τελείως το καπάκι της κατσαρόλας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Αν το μαρούλι σας έχει μαραθεί ελαφρώς, βουτήξτε το σε χλιαρό νερό ή σε κρύο νερό με ζάχαρη και ξίδι.
Για να σερβίρετε κατάλευκο ρύζι, στύψτε λίγο λεμόνι στο νερό βράσης. Μην ανακατεύετε ποτέ το ρύζι στην κατσαρόλα.
Προσθέτετε το αλάτι στην κατσαρόλα πάντα αφού έχει αρχίσει να βράζει το νερό, γιατί στο κρύο νερό επιβραδύνεται η βράση.