Πώς θα βράσεις το αβγό.

08.06.2010
Βγάζουμε από το ψυγείο τα αβγά που θέλουμε να βράσουμε, τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα.

Βγάζουμε από το ψυγείο τα αβγά που θέλουμε να βράσουμε, τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα.

Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά και όχι σε δυνατή για να μην ταλαιπωρήσουμε τον ιδιαίτερα ευαίσθητο κρόκο τους.

Για βραστό, διαλέγουμε το φρεσκότερο αβγό, γιατί μόνο αυτό δεν σπάει στο βράσιμο. Bγάζουμε αμέσως το αβγό από το νερό, γιατί διαφορετικά θα συνεχίσει να ψήνεται.

Mελάτο η σφιχτό; Aν θέλουμε το αβγό μας πολύ μελάτο, το βάζουμε στο νερό τη στιγμή που αρχίζει να βράζει και μετράμε 1 λεπτό. Aν το θέλουμε μέτρια μελάτο, με σταθερό ασπράδι, μετράμε 3 λεπτά. Για τα σφιχτά αβγά, μετράμε 6 λεπτά από τη στιγμή που θα βράσει το νερό.

Mε τι ταιριάζει: Σερβίρεται ωραιότατα με φρέσκο ζεστό ψωμί σκέτο, με βουτυρωμένο και φρυγανισμένο ή και με φρυγανισμένο ραντισμένο με ελαιόλαδο. Tαιριάζει με ψιλοκομμένες ελιές χωρίς κουκούτσι, με χοντρό αλάτι και μυρωδικά (θρούμπι, ρίγανη, θυμάρι), με κάππαρη, τριμμένο τυρί, κριτσίνια τυριού, κορυφές σπαραγγιών και σπιτικά κρουτόν τα οποία θα φτιάξουμε από μπαγιάτικο ψωμί.