Για να μη μαυρίσουν οι μπανάνες όταν τις κόψετε για μια φρουτοσαλάτα, πριν τις ξεφλουδίσετε βουτήξτε τες για πέντε λεπτά σε παγωμένο νερό.
Πριν ψήσετε το ψάρι σας στο γκριλ αλείψτε το με μαγιονέζα. Δεν θα κολλήσει στη σχάρα, θα διατηρηθεί ζουμερό, χωρίς να ξεραθεί, και θα αποκτήσει ωραία γεύση.
Για να μη μυρίσει το σπίτι σας μετά το τηγάνισμα των ψαριών, ρίξτε στο καυτό μάτι της κουζίνας λίγη βανίλια σε σκόνη και η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.
Για να μη λασπώσει το γιουβέτσι, όταν το βγάλετε από το φούρνο, ρίξτε 5-6 παγάκια και ανακατέψτε.
Για να ξεφλουδίζονται εύκολα τα ψημένα κάστανα, τα χαρακώνετε στη μια άκρη και τα βάζετε στο νερό 3-4 ώρες πριν τα ψήσετε.
Το αλουμινόχαρτο θα πρέπει να έρχεται σε επαφή με τα τρόφιμα μόνο από τη γυαλιστερή πλευρά του η οποία είναι κατεργασμένη. Η άλλη πλευρά είναι ακατέργαστη και μπορεί να βγάζει διάφορες ακατάλληλες ουσίες.