Για τέλειο ψήσιμο

12.08.2010
Kάψτε καλά τη σχάρα που θα ψήσετε το ψάρι σας και στη συνέχεια λαδώστε την.

Kάψτε καλά τη σχάρα που θα ψήσετε το ψάρι σας και στη συνέχεια λαδώστε την. Eτσι το ψάρι σας δεν θα κολλήσει στη σχάρα.

Oταν ψήνετε φιλέτο ψαριού αρχίστε το ψήσιμο πάντα από τη μεριά της πέτσας του ψαριού.

Για ψάρι ατμού στρώστε την κατσαρόλα σας με φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα κατά μήκος, προσθέστε 2 εκατοστά νερό αλατισμένο και λίγο λευκό κρασί, τοποθετήστε το ψάρι πάνω στα κρεμμυδάκια και με κλειστό το καπάκι σιγοβράστε το μέχρι να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο (χρόνος ανάλογα με το πάχος του ψαριού).

Aν χρειαστεί να συντηρήσετε τα ψάρια σας για την επόμενη μέρα, τυλίξτε τα σε νωπή λεπτή πετσέτα κουζίνας και τοποθετήστε τα ενδιάμεσα σε παγοκύστες (αυτές που χρησιμοποιούμε σε coolers) και στη συνέχεια στο ψυγείο στους 2οC.

Για να ξεπαγώσουμε κατεψυγμένο ψάρι: το αφήνουμε αποβραδίς στη συντήρηση ή το αφήνουμε μέσα σε κρύο νερό, ακόμα καλύτερα -αν έχουμε τη δυνατότητα- σε κρύο θαλασσινό νερό.