Για εναλλακτικό τηγάνισμα

19.09.2011
Oι μαμάδες μας συνήθιζαν να τηγανίζουν σε άφθονο λάδι τις μελιτζάνες για τον μουσακά, το ιμάμ ή τα παπουτσάκια.

Oι μαμάδες μας συνήθιζαν να τηγανίζουν σε άφθονο λάδι τις μελιτζάνες για τον μουσακά, το ιμάμ ή τα παπουτσάκια. Σήμερα, που τρώμε πιο ελαφρά, μπορούμε να τις μαγειρεύουμε με δύο τρόπους: Είτε τις στρώνουμε αλατισμένες σε μια λαμαρίνα, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στον φούρνο είτε τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σκέτες, χωρίς ή με ελάχιστο λάδι, σκεπασμένες με ένα καπάκι για να μαλακώσουν πιο γρήγορα, σε μέτρια φωτιά. Tο γκριλ είναι καλύτερα να το αποφύγουμε, γιατί τις στεγνώνει και χάνουν τη νοστιμιά τους. Aυτά για τον μουσακά. Στο τηγάνι, πάλι, μπορείτε να ψήσετε τις μελιτζάνες χαραγμένες στη μέση, ολόκληρες ή κομμένες στη μέση και σκεπασμένες πριν τις γεμίσετε για το ιμάμ και τα παπουτσάκια.