Για αφράτα πιάτα

25.08.2009
Για αφράτους κεφτέδες και μπιφτέκια, ρίχνετε στον κιμά σας λίγο ξίδι ή μπίρα.

Για αφράτους κεφτέδες και μπιφτέκια, ρίχνετε στον κιμά σας λίγο ξίδι ή μπίρα.

Αν έχει πέσει περισσότερο αλάτι απ’ όσο θα έπρεπε στο φαγητό σας, κόψτε μια πατάτα σε κομμάτια και αφήστε τη να βράσει μαζί με το φαγητό. Αφαιρέστε τη λίγο πριν τελειώσει το μαγείρεμα. Θα έχει τραβήξει το παραπανίσιο αλάτι.

Για αφράτες ομελέτες ρίχνετε στα αβγά λίγο φρέσκο γάλα ή, αν δεν έχετε, λίγο νερό. Επίσης, για να χτυπάτε καλύτερα τα αβγά, καλό θα είναι να τα έχετε βγάλει προηγουμένως από το ψυγείο, για να έχουν θερμοκρασία δωματίου.

Για να γίνουν νόστιμες οι τηγανητές πατάτες, πριν τις τηγανίσετε βάλτε τες να μουλιάσουν σε νερό με γάλα.