Βράστε τα κολοκυθάκια ολόκληρα: κόψτε τις άκρες τους αφού βράσουν, για να μην απορροφήσουν πολύ νερό.
Για να μην κάνει κρούστα η μπεσαμέλ και η κρέμα ζαχαροπλαστικής σας, αλείφετε την επιφάνειά τους με λίγο βούτυρο.
Για να μη μαυρίζουν οι μπανάνες όταν τις κόβετε για φρουτοσαλάτα ή τούρτα, να τις βρέχετε αμέσως με χυμό λεμονιού.
Εάν σας καεί η επιφάνεια του σουφλέ, αφαιρέστε τη γρήγορα με μια σπάτουλα και στη συνέχεια αλείψτε το με ένα αβγό καλά χτυπημένο. Μετά ξαναβάλτε το στο φούρνο.
Για να «δέσει» το ζελέ σας πιο γρήγορα, προσθέστε του λίγη σόδα πριν ρίξετε το καυτό νερό και το διαλύσετε.