Όσα πρέπει να ξέρεις για το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου

24.03.2021
Όσα πρέπει να ξέρεις για το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου
Τα μυστικά της επιτυχίας

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου σημαίνει πως στο τραπέζι θα υπάρχει νόστιμος μπακαλιάρος, τον οποίο όμως αν σκοπεύεις να μαγειρέψεις η ίδια και αν είναι παστός, θα πρέπει να ξέρεις τα μυστικά για να πετύχεις ένα γευστικό αποτέλεσμα.

Δες παρακάτω τα μυστικά για το σωστό και επιτυχημένο ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου:

3 μυστικά για τέλειες μακαρονάδες κάθε φορά

Καλό ξέπλυμα
Το πρώτο και πολύ σημαντικό που θα πρέπει να κάνεις, είναι να φορέσεις γάντια και να ξεπλύνεις τον μπακαλιάρο πολύ καλά ώστε να φύγει το πολύ αλάτι τρίβοντας τις φέτες πολύ καλά. Έπειτα κόψε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια, ανάλογα με τη συνταγή.

Βύθισε τον
Γέμισε ένα μπολ με νερό και βάλε μέσα τα κομμάτια. Η πέτσα θα πρέπει να είναι προς τα πάνω και το ένα κομμάτι να μην καλύπτει το άλλο. Σκέπασε το μπολ με μία μεμβράνη και άφησε το αφού έχεις βεβαιωθεί πως το νερό καλύπτει όλα τα κομμάτια. Στη συνέχεια τοποθέτησε το στο ψυγείο.

Άλλαξε το νερό
Άλλαξε το νερό κάθε 4 με 6 ώρες. Γενικά, καλό είναι να αλλάξεις το νερό 3 φορές σε μία μέρα αφήνοντας τον μπακαλιάρο τουλάχιστον για ένα 24ωρο. Για να μαλακώσει το ψάρι στην τελευταία αλλαγή νερού, χρησιμοποίησε χλιαρό νερό.