1. Ξίδι το... θαυματτουργό
Βάλε λίγο ξίδι μέσα σε ένα μπολ και άφησέ το δίπλα στον φούρνο ή στα μάτια της κουζίνας την ώρα που μαγειρεύεις. Θα απορροφήσει πολλή από τη μυρωδιά και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αλλά και μετά.
2. Λεμονάκι μυρωδάτο
Την ώρα που μαγειρεύεις, ή αμέσως μετά, κόψε ένα λεμόνι στη μέσαη, βάλτο σε νερό και βράσε το για ένα τεταρτάκι. Η μυρωδιά του εξουδετερώνει αυτη της ψαρίλας εντυπωσιακά.
Διάβασε επίσης: 3 κόλπα για να μην κλαις όταν καθαρίζεις κρεμμύδια
3. Πατάτα η ισχυρή
Αυτό το σημείο αφορά κυρίως στα σκεύη που έχεις χρησιμοποιήσει για το μαγείρεμα και σου φαίνεται ότι δεν θα ξεμυρίσουν ποτέ. Και το ξίδι και το λεμόνι βοηθάνε, όμως θα χρειαστείς τα... μεγάλα μέσα. Κόψε μια πατάτα στη μέση, πασπάλισέ τη με αλάτι και άφησέ τη μέσα στο "μυρωδάτο" δοχείο για λίγες ώρες πριν το ξεπλύνεις. Στο τέλος, τρίψτο λίγο με αυτή. Κάνει "δουλίτσα".
4. Μυρωδιά για τη μυρωδιά
Αμέσως μετά το μαγείρεμα του ψαριού, άλλαξε τη μυρωδιά -και, γιατί όχι και τη γεύση σου- με άλλο μαγείρεμα. Δοκίμασε ένα κέικ ή κάτι με καφέ, που επίσης απορροφά μυρωδιές, και άλλαξε τον αέρα σου.
Ακόμη και να μυρίζει λίγο, όμως, το σπίτι, ας μην τρελαθούμε, έτσι; Να είμαστε γεροί, πάνω από όλα, και οι μυρωδιές έρχονται και φεύγουν! Και του χρόνου, με υγεία, λοιπόν!