• Στο μανάβικο, να είσαι επιλεκτική: Επίλεξε μόνο εκείνα τα κεράσια που είναι γυαλιστερά, παχουλούτσικα και σκουρόχρωμη η ποικιλία τους. Άσε στην άκρη τα μικρότερα κεράσια ή εκείνα που είναι υπερβολικά μαλακά.
• Στο σπίτι, διατήρησέ τα στο ψυγείο: Τα κεράσια είναι πολύ ευαίσθητα και δεν ωριμάζουν περισσότερο μετά τη συλλογή τους και αφήνοντάς τα σε θερμοκρασία δωματίου θα επιταχύνεις μόνο τη φθορά τους. Διατήρησε τα κεράσια σε ψυγείο, σε πλαστική σακούλα ή σε κλειστό τάπερ.
• Μην τα πλύνεις μέχρι να τα καταναλώσεις : Η υπερβολική υγρασία που δημιουργείται με το πλύσιμο τα κάνει να χαλάσουν γρηγορότερα.
• Πρέπει να καταναλωθούν εντός μίας εβδομάδας: Τα κεράσια διατηρούνται σε άριστη ποιότητα στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα. Μπορείς επίσης να τα βάλεις στην κατάψυξη αν θέλεις να τα χρησιμοποίησεις πολύ αργότερα από την αγορά τους.