Οι μπανάνες ωριμάζουν φυσικά με την πάροδο του χρόνου, οπότε μπορεί να μπεις στη διαδικασία να καθυστερήσεις να φτιάξεις αυτό το κέικ μπανάνας που τόσο λαχταράς έως ότου μαλακώσουν στην αφή (συνήθως σε λίγες μέρες). Ακόμα κι αν έχεις μόνο πράσινες μπανάνες στην κουζίνα σου, μην απογοητευτείς καθώς υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι για να ωριμάσεις γρηγορότερα μια μπανάνα, ένας από τους οποίους μπορεί να σου λύσει τα χέρια μέσα σε λίγα λεπτά. Παρακάτω, μπορείς να διαβάσεις κάποιους τρόπους που συστήνει το Good Kitchen Housekeeping Test Kitchen και να τους χρησιμοποιήσεις στο σπίτι.
Διάβασε και αυτό: Αυτό το milkshake σοκολάτα, μπανάνα και φυστικοβούτυρο πρέπει να το δοκιμάσεις
Πώς να ωριμάσεις και να μαλακώσεις τις μπανάνες:
Υπάρχουν δύο τρόποι για να πετύχεις γρήγορα τις ιδανικά γλυκές μπανάνες για όλες τις ανάγκες της ζαχαροπλαστικής. Η Kate Merker, Διευθύντρια Τροφίμων της Good Housekeeping, προτιμά τον φυσικό τρόπο να το κάνει - αν έχεις επιπλέον 24 έως 48 ώρες, είναι ο ευκολότερος τρόπος για να πετύχεις την τέλεια ωρίμανση. Διαφορετικά, θα πρέπει να προσπαθήσεις να μαλακώσεις τις μπανάνες σου με άλλον τρόπο.
Χρησιμοποίησε μια καφέ χάρτινη σακούλα για να βάλεις μέσα τις μπανάνες. Παγιδεύοντας το αέριο του αιθυλενίου μέσα στη σακούλα θα κάνεις το φρούτο να ωριμάσει πιο γρήγορα. Εάν έχεις τώρα πράσινες μπανάνες και τις χρειάζεσαι για αύριο, η Merker λέει ότι είναι καλύτερο να ρίξεις μέσα στη σακούλα και ένα μήλο. Γιατί; «Το μήλο παράγει επιπλέον αέριο αιθυλενίου παράλληλα με τις μπανάνες, το οποίο επιταχύνει την ωρίμανση». Οι κίτρινες μπανάνες με στίγματα είναι ιδανικές για σνακ και οι καφέ μπανάνες είναι τέλειες για να τις χρησιμοποιήσεις σε οποιαδήποτε από τις αγαπημένες σου συνταγές ζαχαροπλαστικής.
Ο δεύτερος τρόπος είναι να τις βάλεις στο φούρνο. Ενώ η Merker δεν χρησιμοποιεί προσωπικά αυτήν τη μέθοδο, ωστόσο κάποιοι σπιτικοί ζαχαροπλάστες χρησιμοποιούν τους ζεστούς φούρνους για να πάρουν τα σάκχαρα από τις πράσινες μπανάνες. Οι χρήστες του Reddit περιγράφουν πώς το ψήσιμο μπανανών στο φούρνο σε χαμηλότερες θερμοκρασίες (όχι πάνω από 120 βαθμούς κελσίου) για 20 λεπτά μπορεί να τις μαλακώσει, καθώς και να καραμελώσει τα σάκχαρα μέσα τους, καθιστώντας τις πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιηθούν στη ζαχαροπλαστική. Αν και αυτό το κόλπο δεν επιφέρει τα ίδια γευστικά αποτελέσματα με τη φυσική μέθοδο, είναι καλύτερο στις περιπτώσεις που πρέπει να κάνεις γρήγορα ένα γλυκό.
Εάν είσαι αρνητική και δεν θες να ψήσεις τις μπανάνες σου, η Merker λέει ότι η τελευταία της συμβουλή θα ήταν να τις βάλεις σε ένα μπλέντερ. Έτσι, θα μπορέσεις να τις πολτοποιήσεις πιο αποτελεσματικά από ότι θα μπορούσες με το χέρι, και επίσης να κάνεις ένα πιο ομαλό πέρασμα στο μείγμα της συνταγής σου.