Η καρμπονάρα είναι μία από τις πιο αγαπημένες συνταγές των απανταχού μακαρονάδων, όμως πέρα από τη δεδομένη ξεχωριστή γεύση της -που έγκειται, έτσι κι αλλιώς στο "περί ορέξεως κολοκυθόπιτα" ρητό- εμπεριέχει το "θεματάκι" με τις θερμίδες και έτσι, από ένα σημείο και μετά εμπίπτει στην κατηγορία του "Μη Τζιζ"!
720 θερμίδες για κάθε μερίδα εστιατορίου δίνουν οι ειδικοί, όμως μη σκας. Υπάρχει τρόπος να τις φέρεις στα μέτρα σου. Στα... μισά για την ακρίβεια. Ιδού πώς.
Στη συνέχεια, παραθέτουμε αφενός τα υλικά που χρειάζεσαι για να φτιάξεις μια "κανονική" καρμπονάρα και αμέσως πιο κάτω, αυτά που θα βοηθήσουν να φτιάξεις την πιο light εκδοχή της.
Δοκίμασε και τέσταρε το θέμα της γεύσης στον δικό σου ουρανίσκο. Εμείς την υιοθετήσαμε ήδη -τη δεύτερη εκδοχή, δηλαδή!
Διάβασε επίσης: Η νόστιμη σως για τη σαλάτα του Καίσαρα στην πιο light εκδοχή της
Για να μαγειρέψεις μια τυπική συνταγή καρμπονάρας λοιπόν θα χρειαστείς:
- 1/2 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι
- 250 γρ. μπέικον
- 250 γρ. τυρί παρμεζάνα
- 2 κουταλιές βούτυρο
- 3 κρόκοι αβγών
- 1/2 φλιτζάνι πλήρης κρέμα γάλακτος
Για τη light εκδοχή της κράτα τα μακαρόνια, ξέχνα τελείως το βούτυρο και δοκίμασε τα εξής εναλλακτικά:
- 100 γρ. μπέικον + 1 φλιτζάνι μανιτάρια
- 3 κουταλιές τυρί παρμεζάνα
- 1 κρόκος αβγού
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά.
Και καλή σου όρεξη