1. Πρώτο βήμα πριν μπει στον φούρνο
Κάτι ήξεραν οι παλιές και άλειφαν τη βάση της φόρμας με βούτυρο και επάνω του πασπάλιζαν λίγο από το αλεύρι που θα χρησιμοποιούσαν. Εναλλακτικά μπορείς να αλείψεις τη φόρμα με λίγο λαδάκι, πράγμα που θα δώσει στο κέικ μια υποτυπώδη κρούστα που σε ξαφνιάσει. Ευχάριστα εννοούμε.
Διάβασε και αυτό:
2. Δώσε του τον χρόνο που θέλει
Στο κέικ εννοούμε. Μην απαιτήσεις να ξεφορμάρεις αμέσως μόλις βγάλεις τη φόρμα από τον φούρνο. Περίμενε λίγο να κρυώσει και θα δεις μεγάλη διαφορά. 10 λεπτάκια είναι αρκετά.
Αυτό το δοκίμασες: Λεμονάτο της γιαγιάς: Τα αναπάντεχα, μυστικά συστατικά που κάνουν τη διαφορά
3. Κάλεσε τα... μεγάλα μέσα
Εσύ θα κάνεις αυτό που πρέπει. Αν όμως δεν δεις "φως", υπάρχει κάτι ακόμη που μπορείς να κάνεις για να το ξεκολλήσεις. Πάρε τη φόρμα όπως είναι, με το κολλλημένο κέικ και βούτηξέ τη μέσα σε μια λεκανίτσα με ζεστό νερό. Την ίδια στιγμή που θα ζεσταίνονται τα τοιχώματα και θα ξεκολλάει το κέικ, εσύ προσπάθησε να βοηθήσεις με ένα μαχαιράκι που θα έχεις βουτήξει επίσης στο ζεστό νερό.
Και καλή όρεξη!