Την πιο εύκολη συνταγή για τα μελομακάρονα σου την έχουμε δώσει ήδη (Θυμήσου την κάνοντας κλικ ΕΔΩ). Σήμερα θα σου δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να καλύψεις μερικά (ή και όλα αν θέλεις) με σοκολάτα.
Ιδού τι πρέπει να κάνεις, βήμα βήμα:
* Αρχικά επιλέγεις κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας ή γάλακτος, ανάλογα με την προτίμησή σου.
* Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί προσθέτοντας μέσα λίγο σπορέλαιο για να γίνει πιο γυαλιστερή η σοκολάτα.
Διάβασε επίσης: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για να φτιάξεις το τέλειο γλάσο
* Βουτάς τα μελωμένα μελομακάρονα μέσα στη σοκολάτα ένα - ένα. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν τα βουτήξεις κατευθείαν μετά το μέλωμα, εμείς όμως προτείνουμε να τα αφήσεις να κρυώσουν πρώτα καλά.
* Τα βγάζεις, πασπαλίζεις με τριμμένο καρύδι και τα αφήνεις πάνω σε μια λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.
* Αντί για καρύδι μπορείς να δοκιμάσεις φυστίκι Αιγίνης ή καρύδα, εναλλακτικά.
* Αν μέλι & σοκολάτα σου φαίνονται "too much", υπερβολικά γλυκά για τα γούστα σου, μπορείς απλά να παραλείψεις το μέλωμα και να κρατήσεις μόνο τη σοκολάτα.