Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για να φτιάξεις το τέλειο γλάσο

14.12.2018
Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για να φτιάξεις το τέλειο γλάσο
"Φωτιά" στην κουζίνα αυτές τις μέρες με τις προετοιμασίες για τις γιορτές. Ιδού μερικά ενδιαφέροντα tips για να κάνεις τη διαφορά -στα γλυκά.

Είτε φτιάχνεις, μπισκοτάκια, κέικ, ή cupcakes, το γλάσο θα το χρειαστείς κάποια στιγμή. Εμείς εδώ θα σου δώσουμε την πιο απλή συνταγή για να το φτιάξεις αλλά και μικρά μυστικά για να το "απογειώσεις".

Πώς θα το φτιάξεις:
Αφού βάλεις σε ένα μπολ λίγο νερό προσθέτεις σταδιακά - σιγά-σιγά ώστε το μείγμα να μη σβολιάσει - ζάχαρη άχνη. Όταν το μείγμα γίνει πηχτό και κρεμώδες είναι έτοιμο να απλωθεί! Βάλε το σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και δημιούργησε!

Διάβασε επίσης: Χριστουγεννιάτικα γλυκά και θερμίδες: Για να ξέρεις τι να... τσιμπήσεις

Το βασικό μυστικό βρίσκεται στο πόσο αραιό ή σφιχτό είναι το γλάσο! Ανάλογα με το γλυκό που θέλουμε να στολίσουμε επιλέγουμε πόσο σφιχτό αποτέλεσμα θέλουμε να έχουμε. Ένα αραιό γλάσο, για παράδειγμα, είναι κατάλληλο για τα κέικ όχι όμως και για το στολισμό των μπισκότων μας.

Extra tips

* Αν θέλεις μπορείς αντί για νερό να προσθέσεις γάλα, κάτι που θα κάνει το γλάσο πιο πηχτό.

* Για χρωματιστό γλάσο προσθέτεις μέσα στο νεράκι ή γάλα λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

* Για έξτρα γεύση μπορείς να προσθέσεις στο γλάσο βανίλια, ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Καλές γιορτές!!!