- Η πιο εύκολη λύση είναι να προσθέσεις αρωματικά βότανα και μπαχαρικά στη μαγειρική σου, που θα δώσουν γεύση και άρωμα στο φαγητό και θα καλύψουν το κενό του αλατιού.
- Αν η ιδέα δε σε ενθουσιάζει ή την έχεις δοκιμάσει και το αποτέλεσμα δε σε καλύπτει υπάρχει και η λύσητου «υποκατάστατου άλατος», το οποίο έχει παρόμοια γεύση με το κοινό αλάτι, αλλά περιέχει κατά πολύ λιγότερο νάτριο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Επειδή το κύριο συστατικό των προϊόντων αυτών (υποκατάστατα άλατος) είναι το χλωριούχο κάλιο (εκτός κι εάν αναφέρεται αλλιώς), η γενική σύσταση (που αναγράφεται και στη συσκευασία τους) είναι ότι άτομα που υποβάλλονται σε φαρμακευτική αγωγή για σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά προβλήματα (π.χ. υπέρταση) ή νεφρικές διαταραχές πρέπει να συμβουλεύονται γιατρό πριν χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε καλιούχο υποκατάστατο αλατιού, ιδίως δε όταν λαμβάνουν φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν κάλιο ή μπορεί να προκαλέσουν υπερκαλιαιμία.