Γιατί να βάλεις μέλι στη μαρινάδα για κόκκινα κρέατα

30.03.2017
Σου δίνουμε μερικούς καλούς λόγους για να προσθέσεις μέλι στη μαρινάδα για κόκκινα κρέατα.

Την επόμενη φορά που θα μαρινάρεις κόκκινο κρέας, πρόσθεσε 1-2 κουταλάκια μέλι μέσα στο μίγμα της μαρινάτας.

Το μέλι επιβραδύνει την ανάπτυξη ορισμένων μικροβίων που μπορεί να προκαλέσουν πεπτικές διαταραχές ή τροφικές δηλητηριάσεις, περιορίζει τα επίπεδα των καρκινογόνων χημικών ουσιών που δημιουργούνται κατά το ψήσιμο του κρέατος και, φυσικά, το κάνει πιο νόστιμο.