Έξυπνο tip για σπιτική μαρμελάδα: Πώς ξέρεις ότι είναι έτοιμη;

10.03.2017
Το κόλπο είναι απλό. Δε θέλει κόπο αλλά τρόπο!

Βάλε 2-3 πιατάκια στην κατάψυξη. Όταν η μαρμελάδα φαίνεται να μελώνει (έπειτα από περίπου 10-20 λεπτά βρασμού), βγάλε ένα πιατάκι και άπλωσε 1 κουταλάκι μαρμελάδα. Βάλε το στην κατάψυξη για 1 λεπτό να κρυώσει γρήγορα. Αν όταν το βγάλεις μπορείς να τραβήξεις μια γραμμή με το δάχτυλο χωρίς να ξαναενωθεί, είναι έτοιμη. Αλλιώς συνεχίζεις με τα υπόλοιπα πιατάκια.

Με πληροφορίες από το περιοδικό Αρμονία