Πού κρύβεται το μυστικό για τέλεια γλυκά;

10.03.2017
Βούτυρο ή μαργαρίνη; Ποιό από τα δύο να επιλέξεις κάθε φορά που φτιάχνεις γλυκό; Μήπως να προτιμήσεις προϊόντα με λιγότερες θερμίδες; Μάθε πώς θα πετύχεις την τέλεια υφή.

Στα γλυκά που απαιτούν βούτυρο ή μαργαρίνη καλό είναι να χρησιμοποιούμε τα αντίστοιχα προϊόντα με περισσότερα λιπαρά. Περισσότερο λίπος, π.χ. στο βούτυρο, σημαίνει λιγότερο νερό και επομένως πλουσιότερα, πιο κρεμώδη και πιο αφράτα γλυκίσματα.

Βεβαίως, αυτό αυξάνει την περιεκτικότητά τους σε θερμίδες, οπότε, για να το αντισταθμίσουμε, σερβίρουμε μικρότερες μερίδες!