Mπορεί να ακούγεται παράξενο κι όμως το φύλλο πιθανώς να μην πλάθεται και να μην ανοίγει καλά γιατί απλώς το αλεύρι που χρησιμοποιήσατε είναι πολυκαιρισμένο και έχει τραβήξει αρκετή υγρασία. Δοκιμάστε λοιπόν να ανοίξετε φύλλο με άλλο αλεύρι. Συγκεκριμένα το πιο φρέσκο αλεύρι, για παράδειγμα αυτό που μόλις βγάλατε από τη σφραγισμένη σακούλα, δουλεύεται με περισσότερη ευκολία, πλάθεται καλύτερα και φουσκώνει περισσότερο.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 134
Update: Νοέμβριος 2016