Προσοχή: Και το μέλι ξινίζει

07.11.2016
Δεν είναι μόνο το κρυστάλλωμα του μελιού - που στην τελική μπορείς και να το επαναφέρεις - αλλά και η πιθανότηυτα να ξινίσει που επιβάλλουν σωστή αποθήκευση και συντήρησή του.

Τι να κάνω για να μην ξινήσει;

  • Για να μην ξινήσει το μέλι, φρόντισε να μην έρθει σε επαφή με υγρασία.
  • Εκτός από την αποθήκευσή του, μεγάλη σημασία έχει και ο τρόπος με τον οποίο το διαχειρίζεσαι. Ποτέ μην βάζεις βρεγμένο κουτάλι μέσα στο δοχείο και μην τρως μέσα από το δοχείο.
  • Ακόμη κι αν το κάνεις όμως, σε καμία περίπτωση μην πάρεις δεύτερη κουταλιά με το ίδιο κουτάλι. Όπως και με το νερό, έτσι και το σάλιο έχει υγρασία, με κίνδυνο το ξίνισμα.
  • Τέλος, καλό είναι να αποθηκεύεται μακριά από τρόφιμα με έντονες οσμές.
  • Αποθήκευσέ το σε μέρος ξηρό και σε θερμοκρασία δωματίου 21-27 βαθμούς Κελσίου.

Κι αν κρυσταλλώσει;

Προσοχή: Ποτέ δεν αφήνουμε το κρυσταλλωμένο μέλι να ζεσταθεί στον ήλιο διότι υπάρχει κίνδυνος αλλοίωσης.

Για να επανέλθει το κρυσταλλωμένο μέλι στην φυσική του ρευστότητα, άφησέ το με το δοχείο του μέσα σε μπεν μαρί χαμηλής θερμοκρασίας ή βάλε το για δύο λεπτά ξεσκέπαστο στο φούρνο μικροκυμμάτων.

Διάβασε επίσης:

Φτιάξε πραλίνα μελιού: Το πιο υγιεινό σνακ

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα