Γλυκά με λιγότερες θερμίδες
Το χαρουπάλευρο, το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μπορεί να αντικαταστήσει σε όλες τις συνταγές ζαχαροπλαστικής το κακάο, μειώνοντας έτσι τα λιπαρά και τις προσλαμβανόμενες θερμίδες.
Για να μην σπάσει το αβγό
Μόλις το ρίξεις στο βραστό νερό, πρόσθεσε λίγο ξίδι.
Ποιο κολοκυθάκι να διαλέξω;
Τα μικρά ή μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια είναι καταλληλότερα για μαγείρεμα, ενώ τα μεγαλύτερα για γεμιστά.
Το μυστικό της σάλτσας
Η προσθήκη λίγου τριμμένου μήλου κάνει πιο ελαφριά οποιαδήποτε σάλτσα με κρεμμύδι.
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 142
Update: Μάιος 2016.