Αν σου αρέσουν τα βρασμένα κάστανα, αλλά βρίσκεις το καθάρισμά τους δύσκολο και έχεις μεγάλη φύρα, τότε πρέπει να τα βράσεις με το σωστό τρόπο.
Πρώτα χάραξε οπωσδήποτε τα κάστανα στην κάτω μεριά τους με ένα λεπτό, μυτερό μαχαιράκι.
Μετά βάλε στην κατσαρόλα νερό και μόλις αρχίζει να κοχλάζει ρίξε μέσα 2 κουταλιές ελαιόλαδο και κατόπιν τα κάστανα.
Όταν βράσουν η φλούδα θα ξεκολλάει πανεύκολα και χωρίς να μένει η εσωτερική μεμβράνη της πάνω στη σάρκα τους.