Αρχικά ακολουθείς τα tips και τις οδηγίες για τα κλασικά μελομακάρωνα για σωστό ζύμωμα, μέλωμα και σχεδιάκια. (Θυμήσου τι πρέπει να προσέξεις κάνοντας κλικ εδώ. )
Κι ως προς τη σοκολάτα;
Τα πράγματα είναι απλά:
* Αρχικά επιλέγεις κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας ή γάλακτος, ανάλογα με την προτίμησή σου. Αν νηστεύεις επιλέγεις την κουβερτούρα για να είναι το γλυκάκι σου νηστίσιμη.
* Λιώνεις τη σοκολάτα σε μπεν μαρί προσθέτωντας μέσα λίγο σπορέλαιο για να γίνουν πιο γυαλιστερή η σοκολάτα.
* Βουτάς τα μελωμένα μελομακάρονα μέσα στη σοκολάτα ένα - ένα. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν τα βουτήξεις κατευθείαν μετά το μέλωμα, εμείς όμως προτείνουμε να τα αφήσεις να κρυώσουν πρώτα καλά.
* Τα βγάζεις, πασπαλίζεις με τρυμμένο καρύδι και τα αφήνεις πάνω σε μια λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.
Έξτρα παραλλαγές για τέλεια σοκολατένια μελομακάρονα
* Αντί για τρυμμένο καρύδι δοκίμασε να πασπαλίσεις με τρυμμένο φυστίκι Αιγίνης ή με καρύδα. Και τα δύο δένουν τέλεια.
* Αν μέλι & σοκολάτα σου φαίνονται "too much", υπερβολικά γλυκά για τα γούστα σου, μπορείς απλά να παραλείψεις το μέλωμα.