Γενικός κανόνας
Για να μαγειρευτεί καλά το βραστό φαγητό χρειάζεται άφθονο νερό στην κατάλληλη θερμοκρασία!
Πιο συγκεκριμένα:
- Πατάτες, ζωμός λαχανικών, κρές, όσπρια: πρέπει να μπαίνουν εξαρχής στην κατσαρόλα με νερό βρύσης και να βράζουν για όσο χρειάζεται. Αν χρειαστεί να προσθέσετε νερό ή να το αλλάξετε, θα πρέπει το καινούργιο να είναι πάντα ζεστό.
- Μπρόκολο, φασολάκια, αρακάς: πρέπει να μπαίνουν στην κατσαρόλα όταν το νερό κοχλάζει ήδη, να βράζονται ελαφρώς, και στη συνέχεια να προστίθεται κρύο νερό για να σταματήσει άμεσα ο βρασμός τους.