Έτσι καθαρίζεται το σκόρδο αλά γαλλικά

21.11.2014
Κάνε το όπως οι Γάλλοι σεφ

Είναι το λεγόμενο "γαλλικό χτύπημα" μια τεχνική με την οποία διαχωρίζονται εύκολα και γρήγορα οι σκελίδες του σκόρδου. Λέγεται γαλλικό καθώς πρόκειται για έμπνευση Γάλλων σεφ, εξού και η ονομασία.

Πώς γίνεται;

Παίρνεις το σκόρδο και το βάζεις μέσα στη χούφτα σου. Προσέχεις ώστε η πλευρά με το κοτσάνι να είναι στην εξωτερική πλευρά. Στη χτυπάς το σκόρδο με δύναμη σε μια λεία επιφάνεια. Θα δεις τις σκελίδες να χωρίζουν και να καθαρίζονται.

Αν πάλι σου φαίνεται δύσκολο ή φοβάσαι πως δε τα καταφέρεις, σου έχουμε κι άλλο τροπο που μπορείς να τσεκάρεις εδώ. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι δύο μπολ. Σου έχουμε και βίντεο για να καταλάβεις πώς θα το κάνεις.