Για να αποξηράνεις το σέλινο, αρχικά θα ξεπλύνεις καλά τα φύλλα. Στη συνέχεια θα στρώσεις τα φύλλα του σέλινου σε ταψάκι και θα τα βάλεις για λίγο μέσα στο φούρνο να ψηθούν, αφήνοντας όμως το πορτάκι ανοιχτό. Προσοχή μόνο μη μαυρίσει το σέλινο.
Σε δεύτερη φάση, αφήνεις το ψημμένο σέλινο να κρυώσει και ξεκινάς να το τρίβεις στις παλάμες σου - όπως κάνεις για παράδειγμα με τη ρίγανη.
Το αποθηκεύσεις σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και αυτό ήταν! Πλέον μπορείς να το χρησιμοποιείς κάθε φορά που το χρειαστείς. Ταιριάζει τέλεια τόσο σε σούπες, όσο και ψητά.
Με πληροφορίες από το περιοδικό Αρμονία