Υπάρχει τρόπος για να διαπιστώσεις αν το χταπόδι που αγοράζεις είναι όντως φρέσκο ή κασταψυγμένο και στη συνέχεια αποψυγμένο; Μάθε τον τρόπο για να γνωρίζεις πάντα τι τρως.
Το μελάνι ρέει ή είναι πηχτό;
Το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να παρατηρήσεις το μελάνι του. Συνήθως στο φρέσκο χταπόδι το μελάνι είναι κάπως ρευστό. Αντίθετα αν έχει καταψυχθεί είναι παχύρευστο.
Τι χρώμα έχει το χταποδάκι;
Το φρέσκο χταπόδι έχει ρευκό ή ροζέ χρώμα ενώ το καταψυγμένο είναι πιο σκούρόχρωμο προς το κόκκινο.
Tip: Ήξερες πως το χταπόδι μαλακώνει αν την ώρα που βράζει μέσα στην κατσαρόλα προσθέσεις μια πρέζα ζάχαρη;