Υπάρχουν μερικά κολπάκια που κάνουν το φαγητό στον ατμό γευστικό κι όχι άνοστο, έτσι ώστε να μην έχεις άλλη δικαιολογία. Μάθε τον τρόπο και φτιάξε νόστιμο light, διαιτητικό και υγιεινό φαγητό χωρίς να χάσεις την γευστική απόλαυση του φαγητού. Σου δίνουμε τρεις ιδέες για να πειραματιστείς και να επιλέξεις αυτή που εσύ προτιμάς.
Κόλπα για να μην είναι άνοστο το φαγητό στον ατμό
* Αρωματικός ατμός: Δίνει άρωμα μεθυστικό
Αντί να επιβαρύνεις το φαγητό με θερμίδες κάνε το εξής κόλπο. Ρίξε στο νερό μπαχαρικά και μυρωδικά που θα αρωματίσουν φυσικά τον ατμό αλλά και το φαγητό!
*Βάλε σπιτικό ζωμό
Αντί για σκέτο νερό βάλε μισό μέρος νερού και μισό μέρος σπιτικού ζωμού τον οποίο θα έχεις πρώτα στραγγίξει καλά για να μη μείνουν υπολείμματα. Ο ζωμός θα δώσει άρωμα και γεύση.
*Μπύρα ή κρασάκι
Μια άλλη ιδέα είναι να ρίξεις μέσα στο νερό λίγη μπύρα ή κρασί που επίσης θα αρωματίσει και θα δώσει έξτρα γευστική πινελιά στο φαγητό στον ατμό.