Και σε αυτό το μαγειρικό πρόβλημα έχουμε τη λύση και βρίσκεται στον τρόπο βρασμού. Τα πικρά χόρτα βράζονται όπως όλα αλλά με μια μικρή διαφορά!
Καταρχήν τα πικρά χόρτα θέλουν περισσότερο νερό κατά το βράσιμο ώστε να απαλύνει η γεύση τους. Όσο περισσότερο νετό, τόσο περισσότερο θα διαλυθεί η πίκρα τους.
Ακόμη πιο αποτελεσματικό είναι ακόμη ένα τρικ! Δοκίμασε να βάλεις μέσα στην κατσαρόλα κομμάτια πατάτας που θα απορροφήσει ως δια μαγείας όλη την πικράδα από τα χόρτα.