Όταν φτιάχνεις σάλτσα ντομάτας, δοκίμασε να ρίξεις μέσα ελάχιστη ζάχαρη - μια μυτούλα του κουταλιού - ώστε να δώσεις έξτρα νοστιμιά!
Οι φρέσκες ντομάτες συχνά δίνουν μια κάπως ξινούτσικη γεύση στη σάλτσα οπότε η ζάχαρη χρειάζεται για να τη σπάσει.
Το μυστικό αυτό, άλλωστε, χρόνια χρησιμοποιούν και οι εταιρίες. Αν κοιτάξεις τα συστατικά του τοματοπελτέ θα ανακαλύψεις πως - ΝΑΙ - περιέχει ζάχαρη.
Εναλλακτικά λοιπόν, αντί για ζάχαρη μπορείς να προσθέσεις στη σάλτσα σου λίγο έτοιμο τοματοπελτέ ή και 1 κουταλιά κέτσαπ.