Απέτυχε η βινεγκρέτ; Μήπως έριξες κατευθείαν το αλάτι μέσα στο λάδι και δε διαλύθηκε; Επειδή όσο κι αν προσπαθείς το αλατάκι δεν πρόκειται να διαλυθεί μέσα στο ελαιόλαδο όσο κι όσο αν προσπαθήσεις η σάλτσα δε θα "δέσει" μάθε πώς θα το κάνεις σωστά.
Για να πετύχεις τη βινεγκρέτ, προσπάθησε να διαλύσεις πρώτα το αλάτι σε ελάχιστο νερό κι εν συνεχεία ανάμειξέ το με το ελαιόλαδο και το ξύδι.
Να θυμίσουμς πως η κλασική βινεγκρέτ φτιάχνεται με 3 ή 4 μέρη ελαιόλαδο και 1 μέρος ξίδι. Μπορείς, επίσης, να προσθέσεις αλάτι και πιπέρι, μουστάρδα ή σκόρδο και κρεμμύδι ή φρέσκα βότανα ή μπαχαρικά, τα οποία προσδίδουν επιπλέον γεύση με ελάχιστες θερμίδες.
Αν θέλεις βέβαια κάτι λιγότερο παχυντικό, υπάρχει και η πιο λάιτ εκδοχή της. Ανακάτεψε μια κουταλιά ξίδι από καλό κρασί, μια κουταλιά εμφιαλωμένο νερό και μια κουταλιά εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Έτσι, θα μειώσεις τις θερμίδες της στο ένα τρίτο ή και λιγότερο.