Ραντεβού με το μοσχοφίλερο

19.03.2009
Μια από τις πιο γνωστές ποικιλίες της Πελοποννήσου, με κύριους τόπους καλλιέργειας τους νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας.

Μια από τις πιο γνωστές ποικιλίες της Πελοποννήσου, με κύριους τόπους καλλιέργειας τους νομούς Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας.

Η ωρίμανση και ο τρύγος της γίνονται στα τέλη Σεπτεμβρίου

και κυρίως στις αρχές Οκτωβρίου. Δίνει λευκά αλλά και ροζέ αφρώδη κρασιά τα οποία χαρακτηρίζονται από πλούσιο άρωμα, λεπτή γεύση και σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Το Μοσχοφίλερο συμμετέχει στην παραγωγή του λευκού ξηρού οίνου "Μαντινεία" και ορισμένων τοπικών οίνων.