Κράτησε το υπόλοιπο κόκκινο κρασί στο ψυγείο. Η κρύα θερμοκρασία του ψυγείου θα βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας οξείδωσης και θα διατηρήσει το κόκκινο κρασί πιο φρέσκο.
Και γενικότερα, θυμήσου τα εξής:
• Ένα ανοιχτό μπουκάλι κόκκινου κρασιού συνήθως διατηρείται καλά για περίπου 3 έως 5 ημέρες στο ψυγείο (φρόντισε να το κλείσεις πάλι με φελλό).
• Περίπου μια ώρα πριν το χρησιμοποιήσεις, βγάλε το κρασί από το ψυγείο για να το επαναφέρεις σε θερμοκρασία δωματίου.
• Εάν δεν μπορείς να καταναλώσεις το κρασί μέσα σε λίγες μέρες, μην ανησυχείς. Μπορείς επίσης να το βάλεις στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση στο μαγείρεμα. Κατάψυξε το κρασί που έμεινε, σε παγοθήκες. Το κόκκινο κρασί είναι ιδανικό για μαγείρεμα σε σάλτσες, κρεατικά, στιφάδο και άλλα παρόμοια πιάτα.
.